banner
25 april 2018


De provincie Noord Holland heeft een subsidieregeling in het leven geroepen om winkelgebieden een steuntje in de rug te geven. Het doel is om de kwaliteit te verbeteren, leegstand terug te dringen, samenwerking te verbeteren of het onderscheidend vermogen te bevorderen. Ondernemingen of winkeliersverenigingen kunnen hiervoor een aanvraag indienen. De subsidiebijdrage is maximaal 50% van de  totale kosten met een maximum van € 30.000,- per aanvraag.

Meer informatie over deze subsidieregeling en het bijbehorende aanvraagformulier is te vinden via deze link. Indien gewenst kunnen(kan) de 

 

 

 

 

In wijkwinkelcentrum Middenhoven is sinds enkele maanden een Action outlet gevestigd hetgeen consequenties heeft gehad zal hebben voor verschillende aldaar nog gevestigde middenstanders maar de vestiging van deze Action zal natuurlijk het bezoek van consumenten aan het wijkwinkelcentrum doen verhogen.


 

In 2018 zal wijk winkelcentrum Groenhof een grote renovatie ondergaan.

De Lidl komt op de plek waar nu Groenhof Optiek en de Blokker zijn gevestigd. Groenhof Optiek moet een volledig nieuw onderkomen krijgen en zal daarvoor dienen te verhuizen naar het midden van het centrum, terwijl Kruidvat in het nu leegstaande pand trekt waar voorheen de DA-drogist zat. Ook het pand van de snackbar aan de buitenzijde wordt bij de nieuwe Kruidvat getrokken. 

 


BerijfsInvesteringsZones, kortweg Biz genaamd, waarvoor de gemeente ondernemers – op aandrang van de VVD – enthousiast wil maken.

Volgens Ondernemersvereniging Amstelveen (OA) zijn er in Amsterdam en andere steden vele succesvolle BIZ-en uitgerold. Ondernemers investeren daar collectief in projecten die hun winkelcentrum of bedrijventerrein verbeteren. Als de meerderheid een prject wenst, moet iedereen meebetalen. De incasso berust bij de gemeente. Het gaat om ondernemers in een bepaald gebied.


 

VAD collectiviteit bij Zorg en Zekerheid ook in 2018 zeer aantrekkelijk. Nog steeds rond de 100 euro per maand voor de Basisverzekering en 10 % op uw eventuele aanvullende verzekering. Dit geldt voor U uw gezinsleden en uw medewerkers met gezinsleden. Uw VAD lidmaatschap meer dan de moeite waard.!!!

 

  
 
     
 
   

 

 

 

 

   
 


 


Nieuws

De verkiezingsstrijd gaat beginnen! 

 

  

De leden van de VAD zijn van harte uitgenodigd voor het eerste grote verkiezingsdebat dat wij op dinsdag 20 februari 2018 in samenwerking met de Bibliotheek Amstellandorganiseren. Exclusief voor ondernemend Amstelveen.

Het debat wordt geleid door Meindert Schut, presentator BNR Nieuwsradio en ervaren dagvoorzitter. Tijdens het debat zal Meindert de lijsttrekkers van de tien deelnemende partijen aan de Amstelveense gemeenteraadsverkiezingen uitdagen aan de hand van verschillende stellingen.

Programma
Het debat begint om 20.00 uur op de eerste verdieping bij de Bibliotheek Amstelland in het Stadshart. Als je wilt kan je om 19.00 uur een broodje en soep nuttigen in het Venstra Café op de begane grond in hetzelfde gebouw.
De kosten hiervoor bedragen € 15 en worden achteraf gefactureerd.

We bieden ondernemers de gelegenheid om een stelling in te dienen
Stuur een mail met jouw stelling en de naam van de lijsttrekker aan wie je deze stelling bij voorkeur zou willen voorleggen aan 
secretariaat@vad-amstelveen.nl of darshan@oa-amstelveen.nl. Wij zullen vooraf een selectie maken. Elke lijsttrekker krijgt de mogelijkheid om op een aantal stellingen te reageren. 

Aanmelden
Wil jij kennis maken met de lokale politiek en bij dit debat aanwezig zijn? Meld je dan aan via de button onderaan deze uitnodiging. Geef bij je aanmelding ook aan of je een broodje mee wilt eten.

 

 

 

 

 

Boekhandel Libris Venstra in het Stadshart is de grote winnaar geworden van de eerste Amstelveense Ondernemersverkiezing van het Jaar. Directeur Pier Rienks en zijn team wonnen de overall-titel en de titel in de categorie MKB tot 50 werknemers. 

Pier Rienks reageert uitzinnig van vreugde.

In het juryrapport worden o.a. het zeer uitgebreide en bijzondere aanbod, en de unieke sfeer bij de Amstelveense boekhandel genoemd. Ook het creatief ondernemerschap en de manier waarop Venstra zijn medewerkers de ruimte geeft om zich te ontwikkelen waren voor de jury aanleiding om deze zelfstandig ondernemer uit te roepen tot Amstelveens ondernemer van het jaar 2017/2018.

Wij zijn trots dat een van onze leden deze prestigieuze prijs heeft gewonnen en feliciteren Pier Rienks en zijn medewerkers van harte met deze welverdiende erkenning!

Het bureau Berenschot heeft onderzoek gedaan naar de ervaringen

van ondernemers die in een aantal gemeenten in 2016 hebben deelgenomen

aan de pilot mengvormen, gefaciliteerd door de VNG, waarin zij tijdelijk werden

toegestaan om een mengvorm van winkel en horeca uit te voeren.

De uitkomsten van deze pilot kunnen benut worden bij een eventuele

herziening van de Drank en Horeca Wet (DHW).

Wij raden onze VAD leden en overige detaillisten in Amstelveen dit rapport te lezen.

De conclusie kunnen wij u kort mededelen namelijk dat er draagvlak is voor de

mengvorm winkel horeca mits bescheiden van aard en niet tegen betaling.